Schilderen

Schilderen

Werk je graag met je handen en ben je pas tevreden als het eindresultaat perfect is? Volg dan een van onze schilder-opleidingen. Letterlijk en figuurlijk een kleurrijk vak met enorm veel afwisseling!

De toekomst voor jou als schilder

In onze schilder-opleidingen staat leren in de praktijk centraal. Dat doe je op school, bij je stage- of leerbedrijf en tijdens excursies. Ook leren we je glaszetten en behangen.

We bereiden je voor op een duurzame toekomst in het schildersvak. Want duurzaamheid in materialen, werkprocessen en afvalvermindering wordt elk jaar belangrijker.

Schilders werken daarom steeds vaker met biobased verf. Die gaat langer mee en en is minder schadelijk voor het milieu. Ook kun je met een liter biobased verf een groter oppervlak schilderen dan met traditionele verfsoorten.
Je schildert mee voor een waardevol doel: in 2030 moet namelijk de helft van alle verf op de Nederlandse markt biobased zijn!

Ook op gebied van technologie staan je mooie ontwikkelingen te wachten. Wat dacht je van een mobiele spuitcabine of de groene (elektrisch aangedreven) hoogwerker?

Baankansen als schilder

De kans op een baan als schilder is erg groot volgens de Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB) en de Nationale beroepengids. Voor een deel komt dit, omdat de komende jaren veel schilders met pensioen gaan. Daarnaast wordt er een groei van de bouwsector verwacht, waardoor er meer schilderwerk nodig is.
Schilderen is een echt vakmanschap waar veel vraag naar blijft!

De schildersopleidingen van ROC Nijmegen

De niveau 2-opleiding Schilder kun je bij ons als BBL- en als BOL-variant volgen. Hier leer je de complete basis van het vak. Wil je nog meer skills? Kies dan voor de opleiding Gezel schilder op niveau 3. Daar leer je bijvoorbeeld ook hoe je projecten en andere schilders begeleidt.

In onze schildersopleidingen werken we samen met opleidingsbedrijf De Technische. Dit levert jou veel voordelen op:

  • je maakt ook kennis met de vakgebieden elektrotechniek, werktuigkundige installaties en timmeren
  • via o.a. gastlessen en excursies loop je voorop in de nieuwste ontwikkelingen in het bedrijfsleven
  • als je een niveau 3-opleiding binnen drie jaar afrondt, krijg je een werkgarantie van twee jaar!

Opleidingen in Schilderen

Open dagen

We weten op dit moment nog niet wanneer onze volgende Open Dag zal zijn.