Hout & Interieurbouw

Hout & Interieurbouw

Van fundering tot dak en van stoel tot schip: hout is onmisbaar in ons dagelijks leven. Hou jij van hout, wil je werken met geavanceerde machines en zorg jij ervoor dat alles precies in elkaar past? Kies dan voor een mbo-opleiding tot timmerman van ROC Nijmegen en schaaf je skills bij! 

Jouw toekomst in de interieurbouw of houtbewerking

Handwerk blijft belangrijk in deze branche, maar je krijgt hulp van steeds slimmere machines. Dus grote kans dat jij straks met VR (Virtual Reality), 3D-printers en ‘ robot-collega’s’ gaat werken!
Natuurlijk kun je ook niet om duurzaamheid heen. Milieu- en klimaatwetten dagen je uit om zuiniger en slimmer om te gaan met grondstoffen, producten en processen. 

Baankansen als timmerman of interieurbouwer

De Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB) voorspelt een goede toekomst voor timmermannen en andere houtbewerkers. De kansen op een baan zijn zowel landelijk als in de regio Nijmegen namelijk heel hoog. Veel timmermannen gaan de komende jaren met pensioen. Bovendien heeft de bouw behoefte aan jonge talenten die goed kunnen communiceren en de nieuwste technieken kennen. 

De hout- en interieuropleidingen van ROC Nijmegen

Als je timmerman wilt worden, heb je bij ons meerdere opties, zowel in BOL- als BBL-vorm. Ook kun je een opleiding tot meubelmaker of houtbewerker volgen.

Opleidingen in Hout & Interieurbouw

Open dagen

We weten op dit moment nog niet wanneer onze volgende Open Dag zal zijn.