Handhaving & Beveiliging

Handhaving & Beveiliging

Durf jij verantwoordelijkheid te nemen, houd je altijd je hoofd koel en heb je de juiste sociale skills om je overal te redden? Dan is een opleiding handhaving of beveiliging misschien wel wat voor jou.

Welke toekomst staat jou in de handhaving of beveiliging te wachten?

De handhaver van de toekomst krijgt veel hulp van gadgets zoals drones, slimme camera’s en Artificial Intelligence (AI). Ook gaat big data je nog beter helpen om risico’s te voorspellen.

Toch blijft omgaan met mensen het meest belangrijk in dit vak. Mensen goed aanvoelen en aanspreken wordt alleen maar belangrijker, omdat de meningen over handhaving en veiligheid extremer worden. Het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (CCV) voorspelt namelijk dat een deel van de maatschappij strengere regels wil op gebied van handhaving. Terwijl een ander deel juist behoefte heeft aan minder toezicht en meer vrijheid.

Baankansen als handhaver, beveiliger of leidinggevende

De Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven voorspelt een behoorlijke kans op een baan in deze sector.

Een belangrijke trend op de lange termijn is dat veel mensen in deze branche met pensioen gaan. Dat is gunstig voor je baankansen. Deze trend geldt zowel in de beveiliging als bij de politie.

Let op: wil je werken bij de politie? Meld je dan aan voor de Politieacademie.

De handhaving- en beveiliging-opleidingen van ROC Nijmegen

Wil jij het liefst in de praktijk leren hoe je de veiligheid van mensen, gebouwen of evenementen bewaakt? Volg dan de opleiding tot Handhaver of Beveiliger.

Ben je klaar voor nog meer verantwoordelijkheid? Bekijk dan de niveau 3- en 4- opleidingen Coördinator beveiliging en Leidinggevende van een team of project.

Opleidingen in Handhaving & Beveiliging

Open dagen

We weten op dit moment nog niet wanneer onze volgende Open Dag zal zijn.