Coronavirus
Lees hoe wij omgaan met corona (COVID-19).
Meer info

Mbo ICT

Vind jij het belangrijk dat jouw toekomstige collega’s op een gemakkelijke en veilige manier met elkaar kunnen samenwerken? En vind je het leuk om ze hierbij te helpen door hen uitleg te geven of door het ontwikkelen van een app? Check dan eens onze ICT-opleidingen.

ICT volop in ontwikkeling

ICT is onmisbaar. Dankzij ICT hebben we toegang tot het internet, doen we onze bankzaken online en houden we elkaar op de hoogte via social media. Bedrijven gebruiken ICT om hun werk sneller, betrouwbaarder en eenvoudiger te doen. Ook worden er steeds nieuwe manieren gevonden om de mens en maatschappij te helpen, bijvoorbeeld op het gebied van zorg en welzijn. Als ICT’er vervul je daarin een belangrijke rol.

 

Thema's binnen ICT

De ICT-wereld staat nooit stil en ontwikkelingen volgen elkaar in rap tempo op.
Denk aan het gebruik van Artificial Intelligence om beveiligingsbedreigingen in een organisatie op te sporen of organisaties die steeds vaker in de cloud gaan werken. ICT is niet meer weg te denken uit ons dagelijks leven. Om deze ontwikkelingen toe te passen en in goede banen te leiden, hebben bedrijven en organisaties behoefte aan goede ICT-medewerkers, zoals systeembeheerders, netwerkbeheerder en programmeurs.

In de praktijk

Met een ICT-opleiding ben je goed voorbereid om bij verschillende bedrijven en organisaties te gaan werken. Denk bijvoorbeeld aan IT-bedrijven, ziekenhuizen en overheidsinstellingen. ROC Nijmegen is de start voor dit veelzijdige en boeiende beroep met goede baankansen.

Onze ICT Opleidingen

Team ICT