Erasmus+ VET Mobility Charter

ROC Nijmegen ontving in december 2015 als één van de eerste roc ’s in Nederland van de Europese Unie een Erasmus+ VET Mobility Charter ontvangen. Het Vocational Education and Training Mobility Charter is een Europees kwaliteitskeurmerk. Voor de periode 2015-2020 is het aan ons toegekend omdat internationalisering in brede zin onderdeel is van ons onderwijs en daarin is ingebed.

Ook is het Charter een onderscheiding voor bewezen kwaliteit in mobiliteit. Wij zien het vooral als compliment voor de honderden studenten en medewerkers van ROC Nijmegen die de afgelopen jaren aan activiteiten op het gebied van internationalisering hebben deelgenomen.

Ben je of word je student bij ROC Nijmegen? Kijk dan wat de mogelijkheden zijn voor jou als het gaat om ervaring opdoen in het buitenland.

Internationalisering

Onze samenleving is in toenemende mate internationaal georiënteerd. Beroepsonderwijs dat toekomstbestendige beroepsbeoefenaars opleidt, moet daarop inspelen. En wij doen dat graag. Allerlei uitwisselingen van studenten, buitenlandse stages, samenwerkingsverbanden en studiebezoeken van medewerkers in en buiten Europa maken duidelijk dat wij concreet werk maken van internationalisering. Onze internationale activiteiten voeren we uit met behulp van Erasmus+ en de Ler(n)ende Euregio.

Voorwaarden

Met het VET Mobility Charter krijgen wij ook de verantwoordelijkheid van ambassadeur op het gebied van internationalisering. Een eer. Wij vinden het belangrijk ons internationaliseringsbeleid verder te ontwikkelen en te verbreden. Onze ambitie is een toename van de internationale mobiliteit van studenten en medewerkers.

In de onderstaande video een impressie van het belang dat ROC Nijmegen hecht aan internationalisering.

Meer info

Erasmus VET Erasmus plus

Onze website maakt gebruikt van cookies om je beter te kunnen helpen. Als je verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat je het goed vindt. Meer weten? Bekijk onze Cookies.

OK, sluiten