Bedrijfsopleidingen of BBL-opleiding- Investeer in scholing van je werknemer

Investeren in de ontwikkeling van je werknemers is goed voor de ontwikkeling van je bedrijf. Bij ROC Nijmegen zijn er diverse mogelijkheden voor scholing in combinatie met de beroepspraktijk. Dit heet beroepsbegeleidende leerweg (BBL of BBL-opleiding).

Voordelen

Je beschikt als bedrijf over beter opgeleid personeel
Als erkend leerbedrijf laat je zien dat je de kwaliteit van het vakmanschap wilt garanderen en stimuleren
Mogelijk krijg je financieel voordeel voor je werknemer

Financieel voordeel

Als werkgever kom je mogelijk in aanmerking voor subsidie als je een leerplaats aanbiedt voor een student in (BBL-)opleiding. Of als je werknemer zich laat bijscholen of nascholen via een BBL-opleiding en de praktijkervaring opdoet binnen jouw bedrijf of organisatie.

De subsidieregeling van het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap is een tegemoetkoming voor de kosten die je als werkgever maakt voor de begeleiding van een student of deelnemer die een BBL-opleiding volgt.

Als werkgever hoef je geen volledig studiejaar begeleiding te geven om voor subsidie in aanmerking te kunnen komen. Je bedrijf of organisatie komt in aanmerking voor subsidie voor de weken of maanden waarin de student in het studiejaar is begeleid. Deze tegemoetkoming in de begeleidingskosten geldt ook als een deelnemer voor de gestelde einddatum van de praktijk- of werkleerplaats stopt. Weken in eerdere studiejaren komen niet meer in aanmerking voor subsidie.

Het maximale bedrag wat aan subsidie aangevraagd kan worden is € 2.700 voor 40 weken begeleiding van de student.
Een subsidieaanvraag kan na afloop van de begeleiding in het betreffende studiejaar worden ingediend. Je leest er alles over op de website Rvo.nl.

Welke BBL-opleidingen zijn er?

In het overzicht van BBL-opleidingen vind je alle instroommomenten. Wanneer en hoeveel startmogelijkheden er zijn gedurende het jaar, varieert per BBL-opleiding.

Meer weten over een BBL-opleiding?

Neem contact met ons op via het contactformulier op onze site.

Onze website maakt gebruikt van cookies om je beter te kunnen helpen. Als je verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat je het goed vindt. Meer weten? Bekijk onze Cookies.

OK, sluiten