Vanuit de decanenkring kwam de vraag om eens kort op te schrijven wat je doet en moet kunnen, wat handig is om leuk te vinden als je belangstelling hebt voor de opleiding  Fiananciële Beroepen. Hierbij een poging. Bij Financiële Beroepen verricht je financieel-administratief werk. Je registreert alles wat er in een organisatie in geld kan worden uitgedrukt.  Van in- en verkopen, salarissen, belastingen, ontvangsten en betalingen tot de kantinekosten. Je geeft de leiding van een bedrijf inzicht in de financiële positie van het bedrijf. Is het bedrijf winstgevend of moet er juist bezuinigd worden? Jouw nauwkeurig opgestelde rapportages geven hierin inzicht.

Dagelijkse bezigheden                                                            Financiele Beroepen1

Dagelijkse werkzaamheden kunnen onder andere zijn; het bijhouden van financiële dagboeken, bijhouden van alle in- en verkopen en het controleren van boekingsstukken, het verrichten van werkzaamheden voor debiteuren- crediteurenbeheer, het zorgen voor een optimale afwerking van betalingsrechten en -verplichtingen of het bijhouden van kwantiteitsregistraties zoals bijvoorbeeld urenregistratie en projectadministratie.

Een baan

Je zou kunnen gaan werken als assistent accountant bij een accountants- of administratiekantoor waar je de financiële informatie van de klant controleert en financiële ondersteuning biedt voor verschillende klanten.
Je kan ook gaan werken als Bedrijfsadministrateur op de administratie van een bedrijf of instelling, bijvoorbeeld bij de gemeente, het Radboudziekenhuis, maar ook bij Philips of Greenpeace.

Meer info

Agenda

Maandag 17 juni 2019 Infoavond
Donderdag 3 oktober 2019 Decanendag
Zaterdag 23 november 2019 Open Dag
Donderdag 23 januari 2020 Wintermeeting
Donderdag 12 maart 2020 Open Dag
Dinsdag 21 april 2020 Vavo-avond
Maandag 15 juni 2020 Infoavond
     

Onze website maakt gebruikt van cookies om je beter te kunnen helpen. Als je verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat je het goed vindt. Meer weten? Bekijk onze Cookies.

OK, sluiten