De superpositieve evaluatie van de bezoekers, vorig schooljaar, gaf er alle aanleiding toe... Ook dit schooljaar is het weer mogelijk met je derdejaars vmbo-t-leerlingen bij ons op bezoek te komen. Drie locaties kun je bezoeken: Heyendaalseweg, Campusbaan (beide te Nijmegen) alsook onze locatie Boxmeer.

Inhoud programma

Op elke locatie heeft het programma het karakter van een carrousel: dus een bezoekende leerling krijgt diverse activiteiten voorgeschoteld; denk aan UiterlijkeVerzorging ZorgenWelzijnspeeddating met studenten, een rondleiding door het gebouw, kennismaking met bepaalde opleidingen enzovoort. Daarnaast zijn er kleine verschillen tussen de programma's. Op de Campusbaan bijvoorbeeld hebben dit schooljaar studenten van de opleiding Toerisme en Recreatie een belangrijke rol in de uitvoering van het programma. Het begeleiden van bezoekende leerlingen is daarmee onderwijs in de praktijk geworden. Verschillen tussen programma's op de diverse locaties hebben te maken met verschil in situatie.Elk programma heeft als doel derdejaars vmbo'ers on the spot kennis te laten maken met het mbo.

Voorwaarden

Een bezoekende groep is per keer en per locatie nooit kleiner dan 20 en niet groter dan 80 leerlingen. Elke 16 leerlingen worden vergezeld door minimaal één begeleider van de bezoekende school. Bij een bezoek van 80 leerlingen komen er dus 5 begeleiders mee. In principe is het mogelijk groepen te verdelen over twee locaties; zo lang voldaan wordt aan de ''20 : 80-sleutel''. Wanneer een bezoekende groep (relatief) klein is, kan het voorkomen dat we proberen groepen van verschillende scholen te bundelen. Omdat er bij een bezoek altijd afstemming nodig is, is er vooraf altijd over verschillende aspecten van een bezoek telefonisch contact. Aan een bezoek zijn geen kosten verbonden, tenzij het zeven dagen of korter wordt afgezegd voorafgaand aan het geplande bezoek. Op een dergelijke termijn hebben we namelijk al kosten gemaakt.

Data

 • locatie Boxmeer: 25 januari 2018, 1 en 22 februari, 8 en 15 maart, 5, 12 en 26 april; tijd: 13.30 - 13.45 uur.
 • locatie Heyendaalseweg: donderdag 15 maart 2018; 3, 5 en 12 april.
 • locatie Campusbaan: 27 februari 2018; 13, 15, 20, 22 en 27 maart; 3, 5, 10 en 12 april.

 Inschrijven

Inschrijven voor een bezoek kan tot 15 december a.s. Stuur daartoe een mailtje naar t.janssen-peeters@roc-nijmegen.nl Zet in je mail de volgende gegevens:

 1. bezoekende school
 2. naam en functie aanvrager
 3. Mobiel nummer aanvrager en emailadres
 4. voorkeursdatum voor bezoek aan locatie ...
 5. alternatieve datum voor bezoek aan locatie ...
 6. aantal bezoekende leerlingen ...
 7. hoeveel leerlingen zijn aanwezig en met welke profielen
 8. bijzonderheden

Tot snel.

 

 

 

 

 

 

 

Agenda

Maandag 17 juni 2019 Infoavond
Donderdag 3 oktober 2019 Decanendag
Zaterdag 23 november 2019 Open Dag
Donderdag 23 januari 2020 Wintermeeting
Donderdag 12 maart 2020 Open Dag
Dinsdag 21 april 2020 Vavo-avond
Maandag 15 juni 2020 Infoavond
     

Onze website maakt gebruikt van cookies om je beter te kunnen helpen. Als je verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat je het goed vindt. Meer weten? Bekijk onze Cookies.

OK, sluiten