Leerlingen wachten soms lang met het maken van een keuze voor een vervolgopleiding. Soms zelfs te lang. Dan blijkt dat niet overal nog plaats is. Een paar voorbeelden van opleidingen waar nog wél plaats is.

Baangarantie als schilder?Opleidingsoverzicht ROC Nijmegen 161010 1 Pagina 800x565

Materialen kiezen, kleuren mengen, je werkplek inrichten, klanten adviseren. Als schilder heb je een afwisselende en uitdagende baan. En er is veel werk in te vinden. Kijk bij onze opleidingen Schilder en Gezel Schilder. Deze opleiding staat ook nog eens in de top 3 van Nederland, volgens de MBO Keuzegids van 2017-2018.Voor leerlingen die het aandurven?

Aankomend medewerker Grondoptreden

Een Aankomend Medewerker Grondoptreden is graag actief bezig. Hij/zij leert zichzelf te verplaatsen op diverse terreinen, hoe op te optreden bij calamiteiten en hoe hij militaire beveiligingstaken uitvoert. Bekijk het filmpje van onze locatie de Maasvallei in Boxmeer. De MBO Keuzegids noemt deze opleiding een topopleiding. Voor doeners/durvers.

Voor handige leerlingen

De Middenkaderopleiding Engineering heeft iets te bieden voor leerlingen met gevoel voor techniek. Bij Elektrotechniek bijvoorbeeld kunnen studenten meedoen aan internationale projecten. Vakwedstrijden maken deze opleiding extra interessant. Nederland vertegenwoordigen in Abu Dhabi bij de richting Werktuigbouwkunde/Energietechniek is zonder meer bijzonder.

Veel banen voor koks

Er is meer dan genoeg werk voor koks in de regio. Er is zelfs een tekort aan koks, schrijft de Gelderlander. Ook onze horecaopleidingen worden regelmatig benaderd voor goede afgestudeerde chefs. Bekijk onze opleidingen Zelfstandig Werkend Kok en Gespecialiseerd Kok.

Als Woonzorgbegeleider mensen helpen

Werken met mensen én een dikke kans op een baan. Met de opleiding Woonzorgbegeleider volg je een combi-opleiding en haal je zelfs twee diploma’s tegelijk. In dit filmpje kunnen je leerlingen zien wat een Woonzorgbegeleider doet tijdens de opleiding en daarna.

Kijk ook eens bij de TOP-opleiding Timmerman

In de opleiding Timmeren leer je kozijnen of deuren plaatsen en je zet ze in elkaar. En je doet meer dan alleen het gebruikelijke timmerwerk. Tot je takenpakket behoort ook het werken aan daken of bijvoorbeeld een steiger in elkaar zetten. Deze TOP-opleiding staat in de top 3 van Nederland volgens de MBO Keuzegids van 2017-2018!

Technisch talent?

Ken je leerlingen technisch zijn en willen werken in de richting Elektrotechniek? Wist je dat onze studenten van deze opleidingen ook meedoen aan de landelijke vakkampioenschappen Skills Heroes? Onze student Jelle is pas landelijk kampioen CAD-tekenen geworden.

Je eigen studiereis organiseren?

Ken je leerlingen die hun eigen studiereis willen voorbereiden, verzorgen en beleven? Dat kan bij Toerisme en Recreatie. Vorige maand gingen leerjaar 2 en 3 van deze opleidingen naar o.a. Budapest, Praag, Berlijn, Tallinn, Valencia en Lofer. Kijk bij de opleidingen van Toerisme en Recreatie, bijvoorbeeld Zelfstandig Medewerker Travel en Hospitality, of kijk eens bij onze Vacansoleil-opleidingen.

Mensen in beweging brengen?

Gezond zijn en gezond blijven, het wordt steeds belangrijker. Voor veel mensen is het een uitdaging. Ken je leerlingen die die uitdaging willen aangaan? Bij de opleiding Sport- en Bewegingscoördinator in Boxmeer leer je mensen te coachen in hun leefstijl. Kijk bij de opleiding Sport- en Bewegingscoördinator.

Geen dag hetzelfde: praktijk voorop

Een Planner Wegtransport komt alles te weten over logistiek en communicatie rondom vervoer met vrachtwagens. Hoe zorg je ervoor dat de juiste vracht op de juiste plek wordt afgeleverd? De praktijk van het beroep staat voorop in de opleiding Planner Wegtransport.

Agenda

Maandag 17 juni 2019 Infoavond
Donderdag 3 oktober 2019 Decanendag
Zaterdag 23 november 2019 Open Dag
Donderdag 23 januari 2020 Wintermeeting
Donderdag 12 maart 2020 Open Dag
Dinsdag 21 april 2020 Vavo-avond
Maandag 15 juni 2020 Infoavond
     

Onze website maakt gebruikt van cookies om je beter te kunnen helpen. Als je verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat je het goed vindt. Meer weten? Bekijk onze Cookies.

OK, sluiten