Studiekeuzeadviseur helpt twijfelaars

Komend schooljaar hopen we weer voorlichting te kunnen geven bij jou op school. Wij hebben het afgelopen jaar niet stil gezeten. We hebben je al eerder iets verteld over ons project Warm welkom. Dit project houdt onder andere in dat, naast voorlichters van de opleidingen, ook studiekeuzeadviseurs voorlichting op jouw school kunnen geven. Dat is anders dan de voorgaande jaren.

Waarom studiekeuzeadviseurs?

We spreken verschillende leerlingen:

  1. Leerlingen die al heel goed weten wat ze na het VO willen doen
  2. Leerlingen die ongeveer weten wat ze na het VO willen doen
  3. Leerlingen die nog helemaal geen idee hebben.

Om iedereen goed te kunnen helpen, bieden we voor de eerste doelgroep de voorlichters van de opleidingen zelf. Voor de tweede en derde doelgroep ligt dat wat ingewikkelder. Zij hebben een iets bredere oriëntatie nog nodig dan dat de voorlichters van de opleidingen kunnen bieden. En zij hebben vaak behoefte aan wat meer verdieping dan dat onze ‘algemene’ voorlichters van het Infocentrum kunnen bieden.
Vandaar dat vanaf 1 oktober ook onze studiekeuzeadviseurs voorlichting gaan geven op scholen. Zij kunnen roc-brede voorlichting geven, maar ook voor een groep gerelateerde opleidingen.

Heb je vragen hierover of wil je jouw idee hierover inbrengen? Neem dan contact op met Paul Koopman, projectleider Warm Welkom, p.koopman@roc-nijmegen.nl.