Stop werving Vacansoleil-opleidingen

Per 11 december 2019 heeft ROC Nijmegen de werving voor de opleidingen Zelfstandig Medewerker Leisure & Hospitality Vacansoleil (niveau 3) en Leidinggevende Leisure en Hospitality Vacansoleil (niveau 4) gestaakt. Leerlingen die zich hebben aangemeld voor een van deze opleidingen zijn hiervan op de hoogte gesteld.

Goed alternatief

Vacansoleil heeft besloten de samenwerking met alle roc’s, inclusief ROC Nijmegen, op termijn te stoppen. Bedrijfseconomische motieven vormen de grondslag voor dit besluit. Roc’s die samenwerken met Vacansoleil hebben de vrijheid nog één keer te starten met een nieuwe groep eerstejaars. ROC Nijmegen  ziet daar vanaf.  Met studenten die zich al hebben aangemeld of ingeschreven voor schooljaar 2020 – 2021 is inmiddels contact opgenomen. Gelukkig kunnen we hun een goed alternatief bieden in de vorm van de bestaande opleidingen, weliswaar zonder Vacansoleil-accent: 

  •  Zelfstandig Medewerker Leisure & Hospitality  
  •  Leidinggevende Leisure en Hospitality 

Website

Op onze website kun je info over de Vacansoleil-opleidingen nog wel bekijken. Er staat echter een bijsluiter bij die meldt dat voor de Vacansoleil-opleidingen niet kan worden aangemeld. Tevens is er een verwijzing naar de reguliere opleidingen. Wie toch drukt op de aanmeldknop bij een van de Vacansoleil-opleidingen komt automatisch terecht bij de corresponderende reguliere opleiding.

Zittende studenten

Voor zittende studenten heeft dit geen gevolgen. Alle studenten die nu een van de twee genoemde opleidingen volgen, kunnen die volgens de gemaakte afspraken afronden. Huidige studenten en hun ouders zijn van deze stand van zaken op de hoogte gesteld.  Hetzelfde geldt voor collega’s die werken voor en met Vacansoleil-studenten.