Onderwijsteam van het Jaar: Apothekersassistent

Jaaaaaaaa....... ons team Apothekersassistent is tijdens het Ambassadeursgala van de MBO Raad gekozen tot Onderwijsteam van het Jaar! We zijn uiteraard supertrots! Het team ontving deze mooie prijs en bekroning op het harde werken uit handen van MBO Docent van het Jaar en collega Dirk Megens.

Meer dan 50 inzendingen

Team Apothekersassistent was vanochtend één van de 10 teams die genomineerd waren voor de landelijke titel Onderwijsteam van het Jaar. Een beoordelingscommissie, bestaande uit een docent, een student, een teamleider en een vertegenwoordiger van een leerbedrijf, heeft deze tien meest opvallende inzendingen uit de meer dan 50 aanmeldingen geselecteerd. De tien teams kregen vandaag, tijdens de Dag van het mbo, de kans om in een pitch te laten zien waar zij trots op zijn. Dat hebben onze collega's vol enthousiasme en passie gedaan en met succes dus. Zij mogen zich een jaar lang Onderwijsteam van het Jaar noemen. 

Waarom is Apothekersassistent een topteam?

De opleiding Apothekersassistent heeft te maken met veel verschillende doelgroepen van verschillende leeftijden. Daarom is er een nieuw onderwijsconcept met maatwerk ontwikkeld. De ontwikkeling van het nieuwe curriculum is in samenwerking met het werkveld gedaan, maar ook vooral samen met hun studenten. Doordat de docenten als coaches zijn gaan werken is er meer ruimte voor persoonlijke aandacht. Het opleidingsteam kan zo beter met verschillen omgaan en iedereen gelijke kansen bieden.

Andere prijswinnaars

Onze ambassadeur Janine van Soest greep helaas naast de landelijke titel, maar blijft onze topper! Landelijk ambassadeur mbo is Hendrik de Kok van ROC Tilburg. Jasper Olthuis (Deltion College) is winnaar van de Bergaward (prijs van Skills Netherlands voor jong vakmanschap in het mbo), Alexander van Doorn is Praktijkopleider van het jaar en JC-Electronics VOF het Beste leerbedrijf.