Aanmelden bij opleiding Mediavormgever gestopt

Oplossing zoeken

Immers, voor onze opleiding Mediavormgever betekent het besluit dat we maximaal veertig nieuwe studenten mogen aannemen voor schooljaar 2019-2020. Voordat het besluit genomen werd, hebben we echter al meer kandidaten aangenomen dan dit aantal. Met de  groep die aangenomen is boven deze grens gaan wij samen zoeken naar een oplossing. De teleurstelling zal groot zijn, dat realiseren we ons goed. Er zal boosheid zijn en onzekerheid. En werk aan de winkel.

Uitnodiging

Begin volgende week ontvangen de leerlingen die daarvoor in aanmerking komen een brief. Daarin nodigen wij de leerling en zijn/haar ouders uit voor een gesprek. In dit gesprek kunnen ouders en leerlingen hun teleurstelling uiten en vragen stellen. Tevens bieden wij hulp aan bij de oriëntatie op een andere studie. We gaan ons uiterste best doen om te zoeken naar een passend alternatief.

Wat betekent het voor jou?

Als er een of meer leerlingen van jou op deze lijst staan, krijg je daarover van ons een email, op dezelfde dag als de leerlingen, maar misschien ook eerder.  Postbezorging verloopt namelijk niet overal in Nederland even snel. Ons advies is daarom dit keer niet pro-actief de communicatie met de leerling(en?) op te pakken. Geef iedere leerling de kans zélf de brief thuis te lezen en de eerste schok van de vervelende boodschap te verwerken. Voorzover dat kan tenminste. De kans bestaat anders dat het bericht nog rauwer op het dak zal landen dan het nu al zal doen. Niettemin gaan we ervoor samen voor elke leerling een mooie vervolgstudie te vinden.