Opleidingen in the spotlight

We zijn trots op al onze opleidingen maar willen in aanloop naar 1 april a.s. een aantal opleidingen extra onder jullie aandacht brengen: onze Topopleidingen en een aantal opleidingen met grote arbeidsmarktrelevantie.

Topopleidingen: 15 x top!

De jaarlijkse Keuzegids beschrijft, vergelijkt en beoordeelt het opleidingsaanbod in het mbo. Er wordt gekeken naar het studentenoordeel op basis van de laatste JOB-monitor, het studiesucces en de bevindingen van de Onderwijsinspectie. Dit jaar hebben wij vijftien Topopleidingen; vijf meer dan vorig jaar!

Tweemaal eerste plaats

Maar liefst acht van onze opleidingen hebben een tweede plek behaald. Bovendien zijn twee van onze ICT-opleidingen landelijk de beste: ICT Beheerder en Applicatie- en Mediaontwikkelaar.

Trudy Wissels, teammanager van deze nummer 1 opleidingen, is trots:

‘Het team heeft hard gewerkt en geeft veel persoonlijke aandacht aan studenten. Dat betaalt zich nu uit.’ Trudy Wissels hanteert met haar team de LeerKRACHT methode, waarbij studenten en docenten samen elke dag het onderwijs verbeteren. Studenten geven hun mening via specifieke methodieken zoals studentarena’s en een studentplatform. Docenten staan open voor elkaars feedback en bezoeken elkaars lessen. Dit heeft voor een belangrijk deel het succes van beide opleidingen bepaald.’

Het overzicht van onze Topopleidingen:

Ook interessant en arbeidsmarktrelevant

  • Engineering: Werktuigbouwkunde
    Als technicus engineering werktuigbouwkunde/energietechniek kun je aan de slag in verschillende sectoren, zoals de metaal, elektrotechniek,  installatietechniek, machinebouw en mechatronica. Je werkt bij bedrijven in de machine- en apparatenbouw en in de transport-, metaal- of voedingsmiddelenindustrie. Sectoren en bedrijven die ertoe blijven doen!
  • Middenkaderfunctionaris Engineering Elektrotechniek
    Elektrotechniek is onmisbaar voor de moderne samenleving. In allerlei soorten bedrijven, fabrieken en ziekenhuizen functioneren elektrische installaties- en machines. Een moderne installatie of productielijn is altijd voorzien van één of meerdere automatiseringstechnieken, bijvoorbeeld bij de besturing van een installatie. Technische vakmensen hebben we echt nodig hebben, nu en in de nabije toekomst. Deze opleiding geeft bijna 100 % garantie op werk.
Meeloopdagen: Heeft een leerling van je zich niet aangemeld voor een opleiding of twijfelt hij/zij over de keuze? In ieder geval tot en met 31 maart a.s. kunnen jullie 4e jaars leerlingen nog een dagdeel meelopen bij één van deze opleidingen. Kijk voor mogelijke data bij de informatie over de beroepsopleidingen.