Nieuwe opleiding: Creatieve Technologie

Inhoud van de opleidingCreatieve Technologie

De opleiding Creatieve technolgie bereidt een student, in nauwe samenwerking met de High Tech Industrie in Nijmegen en omgeving, voor op ‘klussen’.  En dat op een wijze die past bij de snelle wereld van vandaag en morgen. Studenten werken in kleine groepen aan zelf gekozen opdrachten die actueel zijn en die om ‘out of the box denken’ vragen. Denk aan opdrachten op het gebied van biotechnologie, nanotechnologie, robotica, energietechniek of toekomstige bouwwerken.

Multidisciplinair

Ze volgen geen lessen, maar leren door multidisciplinair te werken aan (bedrijfs)opdrachten en het volgen van workshops. Studenten krijgen hierbij intensieve begeleiding en monitoring door een leercoach. Naast de tijd op school zijn studenten veel extern en doen dus veel praktijkervaring op. Wanneer er een vraag van buiten komt dient een student in staat te zijn hier direct mee aan de gang te gaan. Hij/zij neemt het initiatief en verzamelt een aantal medestudenten om samen tot een creatieve en goede oplossing te komen. De opdracht wordt altijd afgesloten met een presentatie aan de opdrachtgever. Sterke communicatieve vaardigheden, nieuwsgierig zijn en initiatief willen nemen zijn in deze opleiding een handig profiel.

Facts

  • Niveau 4
  • Leerweg BOL
  • Studieduur 3 jaar
  • Locatie Heyendaalseweg 98
  • Plaats Nijmegen

Na de opleiding

Na deze studie kan een student door naar het hbo (bijvoorbeeld Industrieel Product Ontwerpen of Business Innovation) of gewoon aan het werk. Om een nog betere aansluiting op het hbo te hebben, biedt de opleiding een speciaal doorstroomprogramma voor het hbo aan.

Instroommomenten

De opleiding start in augustus 2019, maar in overleg kan men ook op andere momenten later instromen.

Toelating

Om te kunnen beginnen aan deze opleiding, zijn een van de volgende diploma’s of bewijzen nodig:

  • diploma vmbo kaderberoepsgericht, gemengde of theoretische leerweg
  • overgangsbewijs havo 3 naar havo 4 of van havo 4 naar havo 5
  • overgangsbewijs van vwo 3 naar vwo 4 en verder
  • een ander bij ministeriële regeling aangewezen diploma of bewijsstuk

Aanmelden

Aanmelden voor deze opleiding kan helaas nog niet via de gebruikelijke weg op onze site. Leerlingen kunnen zich aanmelden door een mail te sturen naar Victor van Munster, projectleider Creatieve Technologie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Geïnteresseerde leerlingen en ouders kun je wijzen op het nieuwsartikel op onze website

Heb je na het lezen van dit artikel vragen over deze opleiding, neem dan contact op met Victor van Munster, projectleider Creatieve Technologie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.