Jaargang 20, nummer 4

 • Vraag aan de decaan: Wat vind jij belangrijk?

  Wat vind jij als decaan belangrijk? Naar welke informatie ben jij op zoek? Wij gaan de komende periode aan de slag met het verbeteren van onze website. We zijn afgelopen weken bij het Maaswaal College en Pax Christi College op bezoek geweest. Met dank aan Gea en Maike hebben we gesproken met leerlingen over wat zij belangrijk vinden aan een website. Over hoe zij een opleiding zoeken en welke...

 • Nieuwe opleiding: Creatieve Technologie

  Misschien heb je er al over gehoord: een nieuwe opleiding Creatieve Technologie is in de maak! Achter de schermen werken collega’s van Techniek hard om deze brede technische opleiding op niveau-4 te finetunen.

 • Hoe is het om te werken in de ouderenzorg?

  Inge van Westenbrugge, verzorgende 3 IG bij ZZG, schreef een boekje over werken in de ouderenzorg. Zij vertelt haar verhalen uit de praktijk aan aankomend studenten tijdens onze Open Dag van 28 februari . Die vindt plaats op donderdag 28 februari 2019. Met het boekje ‘Ik zie jou’ laat zij de ouderenzorg zien door de ogen van een zorgmedewerker. Scholieren en andere geïnteresseerden kunnen hun...

 • Doe-het-zelf-cursus doorstroom vo-mbo

  Hoe stromen leerlingen uit het voortgezet onderwijs door naar het mbo? Dat is en blijft een belangrijk onderwerp. Terugmelden van gegevens is door de AVG onderhevig aan beperkingen. Maar het is best mogelijk op als decaan op een niet-gepersonaliseerd niveau gegevens op te halen. Best interessant om op schoolniveau in kaart te brengen waar je leerlingen naartoe gaan, of ze verwant kiezen of juist...

 • Filmpje opleiding Logistiek Medewerker

  Mustapha is 19 en volgt de opleiding Logistiek Medewerker. Hij neemt ons mee naar zijn stageplek bij Smit Transformatoren. Daar laat hij zien wat hij zoal doet en vertelt hij over hoe leuk hij zijn vak vindt.

 • Detailhandel: Ecobelt excellent studentenbedrijf

  Ecobelt is Het studentenbedrijf van het ROC Nijmegen, opleiding Detailhandel. Ecobelt verkoopt prachtige riemen van gerecycled materiaal. Het bedrijf kwam kwam met tijdens een Pitch Battle in Arnhem, eind januari, als beste uit de bus. De jonge ondernemers versloegen zelfs vijf teams van de HAN Hogeschool. Ons groepje springt er uit, zegt Freekje Ariëns (20) namens haar studiegenoten.

 • Evaluatie DecanenWintermeeting 2019

  7 februari verzorgde ROC Nijmegen zijn jaarlijkse Wintermeeting. Een dertigtal decanen was daarbij aanwezig. 21 aanwezigen vulden de evaluatie in. Niet iedereen vulde echter volledig in. Het overall cijfer voor de Wintermeeting (n=19) is 7,5 Een ruime voldoende.

 • Studie in Cijfers geactualiseerd

  Studie in Cijfers, de zogheten studiebijsluiter, geeft eenduidige en objectieve informatie over specifieke opleidingen en de kansen van die opleidingen op de arbeidsmarkt. Bovendien vergelijkt het de opleidingen met landelijke cijfers. Studie in Cijfers helpt scholen bij het voorlichten van hun leerlingen. En het helpt leerlingen en hun ouders bij het maken van een weloverwogen studiekeuze. De...

 • Dirk Megens is mbo-Leraar van 2019

  Collega Dirk Megens werd 26 januari in de categorie mbo uitgeroepen tot Leraar van Jaar 2019. Dirk werkt als docent Economie en rekenen bij onze opleiding Facilitair Leidinggevende.

 • Het Fitlokaal helpt

  Het Fitlokaal helpt bewoners van Boxmeer die aan hun gezondheid willen werken. Inwoners van de gemeente Boxmeer kunnen namelijk sinds begin januari via bekostiging door de gemeente bij Het Fitlokaal van ROC Nijmegen gaan sporten!