Jaargang 20, nummer 2

 • Bindend Studieadvies - vervolg

  Binnen de ‘Wet vroegtijdige aanmelddatum voor en toelatingsrecht tot het mbo’ heeft het bindend studieadvies (bsa) een vaste plaats gekregen. Iedere student die wordt ingeschreven in een mbo-opleiding, krijgt in het eerste jaar een bsa.

 • Cas Spijkers Academie presenteert zich in Den Haag

  Dit jaar kreeg de Provincie Gelderland de kans zich te presenteren in Den Haag tijdens het Prinsjesfestival van 13 t/m 18 september. Een week lang stonden de thema’s Food, Health en Sport centraal. De chefkoks van Papendal verzorgden er samen met de Cas Spijkers Academie Nijmegen het ‘Diner van de toekomst’.

 • Kiesmbo.nl

  Deze maand gaan mbostad.nl en beroepeninbeeld.nl definitief op in het nieuwe platform kiesmbo.nl

 • Doedag VeVa, meeloopdagen, decanenmiddag

  Er is behoefte aan een helder beeld van de opleiding en de vakrichtingen binnen VEVA die we op ROC Nijmegen aanbieden. Met dat doel halen we militairen naar onze opleidingen. Met hun materiaal, kennis en ervaring gaan ze vmbo-leerlingen tijdens een Doedag een duidelijk beeld geven van een baan bij defensie.

 • Evaluatie Decanendag 27 september

  Ruim 40 decanen waren aanwezig tijdens de Decanedag van 27 september. 31 van hen retourneerden de enquete.Het overall cijfer voor deze Decanendag was 7,3.

 • Het Samenwerkingsverband Beroepsonderwijs en Bedrijfsleven (SBB) heeft Bureau Toezicht en Handhaving van de gemeente Nijmegen beste leerbedrijf

  Het Samenwerkingsverband Beroepsonderwijs en Bedrijfsleven (SBB) heeft Bureau Toezicht en Handhaving van de gemeente Nijmegen uitgeroepen tot beste leerbedrijf 2018 in de sector Zakelijke Dienstverlening en Veiligheid.

 • Kies wat je verder brengt!

  Maandag 1 oktober jl. startte onze voorlichtings-/wervingscampagne gericht op vo-scholieren, hun ouders en op decanen en mentoren. De laatste drie als belangrijke raadgevers bij het maken van een juiste studiekeuze. Wat een vmbo'er of havist verder brengt, is natuurlijk heel persoonlijk. Om te kunnen ontdekken wat datgene is voor de betreffende leerling, is het belangrijk dat wij elkaar blijven...