Jaargang 19, nummer 2

Deze expo verschijnt met de Open Dag van 1 maart in zicht. Ook deze Open Dag is er een speciaal programma voor mentoren.

In de volgende Expo (nummer 3) lees je de uitwerking van de evaluatie DecanenWintermeeting in Boxmeer.

 

 • Extra Infoavond vavo

  Op dinsdagavond 24 april is er van 18.00-20.00 uur een extra Infoavond voor vavo. Op die avond kunnen jullie leerlingen terecht met vragen over het (alsnog) behalen van hun mavo-, havo- of vwo-diploma bij onze vavo. Zij kunnen dan ook hun vragen stellen over het volgen van havo-vakken naast hun mbo-opleiding. Dat behoort namelijk ook tot de mogelijkheden binnen ons roc. Let op : deze extra...

 • ROC Nijmegen op 11e plaats in Keuzegids MBO

  Aan het einde van het vorige kalenderjaar bleek dat we 8 plaatsen gestegen zijn in de landelijke ranking van de Keuzegids MBO. We staan nu op de 11e plaats. Twaalf van onze opleidingen zijn een jaar lang Topopleiding.

 • Doorstuderen aan het mbo

  Naar het hbo. Een wens van veel scholieren. In ieder geval die van veel ouders. Hoe steek je die route het beste in? Via het havo of kun je beter mikken op een traject via mbo-niveau-4?

 • Brief DUO voor ouders examenkandidaten

  Ouders van wie een of meer kinderen dit schooljaar eindexamen doen voor het vmbo hebben pdf een brief ( 57 KB ) gekregen van de minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.

 • VOG en stage

  Voor sommige stageplaatsen of bij bepaalde werkgevers heb je een Verklaring Omtrent gedrag(VOG) nodig. Maar heb je die VOG ook nodig als je je aanmeldt voor een mbo-opleiding? pdf Check de VOG-feiten ( 172 KB ) .

 • Opleidingen met aanvullende toelatingseisen

  Bij aanvullende eisen gaat ieder die met toelating en toeleiding te maken heeft recht overeind zitten. Is de toegankelijkheid van het onderwijs in het geding? Wat hebben ''ze'' nu weer bedacht?