Kom op bezoek met derdejaars vmbo-t

Inhoud programma

Op elke locatie heeft het programma het karakter van een carrousel: dus een bezoekende leerling krijgt diverse activiteiten voorgeschoteld; denk aan UiterlijkeVerzorging ZorgenWelzijnspeeddating met studenten, een rondleiding door het gebouw, kennismaking met bepaalde opleidingen enzovoort. Daarnaast zijn er kleine verschillen tussen de programma's. Op de Campusbaan bijvoorbeeld hebben dit schooljaar studenten van de opleiding Toerisme en Recreatie een belangrijke rol in de uitvoering van het programma. Het begeleiden van bezoekende leerlingen is daarmee onderwijs in de praktijk geworden. Verschillen tussen programma's op de diverse locaties hebben te maken met verschil in situatie.Elk programma heeft als doel derdejaars vmbo'ers on the spot kennis te laten maken met het mbo.

Voorwaarden

Een bezoekende groep is per keer en per locatie nooit kleiner dan 20 en niet groter dan 80 leerlingen. Elke 16 leerlingen worden vergezeld door minimaal één begeleider van de bezoekende school. Bij een bezoek van 80 leerlingen komen er dus 5 begeleiders mee. In principe is het mogelijk groepen te verdelen over twee locaties; zo lang voldaan wordt aan de ''20 : 80-sleutel''. Wanneer een bezoekende groep (relatief) klein is, kan het voorkomen dat we proberen groepen van verschillende scholen te bundelen. Omdat er bij een bezoek altijd afstemming nodig is, is er vooraf altijd over verschillende aspecten van een bezoek telefonisch contact. Aan een bezoek zijn geen kosten verbonden, tenzij het zeven dagen of korter wordt afgezegd voorafgaand aan het geplande bezoek. Op een dergelijke termijn hebben we namelijk al kosten gemaakt.

Data

 • locatie Boxmeer: 25 januari 2018, 1 en 22 februari, 8 en 15 maart, 5, 12 en 26 april; tijd: 13.30 - 13.45 uur.
 • locatie Heyendaalseweg: donderdag 15 maart 2018; 3, 5 en 12 april.
 • locatie Campusbaan: 27 februari 2018; 13, 15, 20, 22 en 27 maart; 3, 5, 10 en 12 april.

 Inschrijven

Inschrijven voor een bezoek kan tot 15 december a.s. Stuur daartoe een mailtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.Zet in je mail de volgende gegevens:

 1. bezoekende school
 2. naam en functie aanvrager
 3. Mobiel nummer aanvrager en emailadres
 4. voorkeursdatum voor bezoek aan locatie ...
 5. alternatieve datum voor bezoek aan locatie ...
 6. aantal bezoekende leerlingen ...
 7. hoeveel leerlingen zijn aanwezig en met welke profielen
 8. bijzonderheden

Tot snel.