Jaargang 18, nummer 4

Als decaan of mentor heb je in deze fase van het schooljaar te maken met late beslissers. Niet overal is nog plaats. Wat ga je dan adviseren? In deze Expo aandacht voor interessante opleidingen met plaats.

Onze studenten kookten voor daklozen. We zijn trots op ze. En dat geldt ook voor twee studenten van onze opleiding Toerisme die medailles wonnen. Een kort bericht gaat over verkorting van de opleidingsduur bij beveiligingsopleidingen. Onze locatie in Boxmeer heeft een nieuwe manager, Martijn van Lanen. Voor decanen en schoolleiders in het Boxmeerse zal Martijn een partner zijn die gericht is op verdere intensivering van de samenwerking.

 • OESO prijst Nederlands mbo

  De beste onderwijssystemen in de wereld combineren hoge leerresultaten met een brede toegankelijkheid: dit doet Nederland volgens de OESO goed. Zwakkere leerlingen en studenten blijven langer binnenboord en het gedecentraliseerde systeem geeft scholen de ruimte voor innovatie. Lees het volledige artikel.

 • Martijn van Lanen: manager van onze locatie in Boxmeer

  Martijn van Lanen is voor de Maasvallei, onze locatie in Boxmeer, vanaf januari 2015 manager van de teams Economie, Veiligheid en Cas Spijkers Academie. In de loop van mei 2017 komt daar de aansturing van de teams Zorg en Welzijn, Sport & Bewegen en Dienstverlening bij. Martijn neemt de aansturing van laatstgenoemde teams over van Richard Verweij. Richard heeft daar tijdelijk invulling aan...

 • Beveiligingsopleidingen duren korter

  Onze opleiding Beveiliger, niveau 2, duurt, met ingang van schooljaar 2017-2018, 1 jaar. Onze opleiding Coördinator Beveiliging duurt met ingang van schooljaar 2017-2018, 2,5 jaar. De kopopleiding Coördinator Beveiliging duurt 1,5 jaar als de student al een branchediploma-Beveiliger heeft.

 • Goud en brons voor toerisme-studenten

  Bij de wedstrijden voor de Nationale Toerisme Bokaal hebben twee studenten, Daphne van 't Hullenaar en Chloe Berendsen, de gouden en bronzen medaille mee naar huis mogen nemen! De Nationale Toerisme Bokaal is een landelijke wedstrijd voor studenten van Toerisme-opleidingen en vond plaats in Leerhotel ’t Klooster in Amersfoort. Lees het volledige artikel.

 • Koken voor daklozen

  Dinsdag 18 april kookte een aantal van onze horecastudenten voor daklozen in Nijmegen. Het initiatief kwam vanuit Fieldwork Foundation. In samenwerking met de stichting Straatmensen werd de warme maaltijd uitgedeeld op het vaste uitgiftepunt in de stad. Lees het volledige artikel .

 • Wat kun je late beslissers nu nog adviseren?

  Leerlingen wachten soms lang met het maken van een keuze voor een vervolgopleiding. Soms zelfs te lang. Dan blijkt dat niet overal nog plaats is. Een paar voorbeelden van opleidingen waar nog wél plaats is.