Stage en uitwisseling

Een stage in het buitenland heeft een enorme impact. Je versterkt je positie op de arbeidsmarkt maar doet ook ervaringen op die je goed in je privéleven en je werk kunt gebruiken. Of je nu monteur wilt worden of later in de verpleging wilt werken. Een stage in het buitenland is bij bijna al onze opleidingen mogelijk. Hoe je het kunt inpassen in je studie, gaat altijd in overleg met de opleiding.

Internationale stages, uitwisselingen en excursies behoren tot de mogelijkheden
Voor studenten van bijna al onze opleidingen
Je ontmoet mensen met een andere achtergrond

Stage in het buitenland: waar kun je heen?

Onze studenten gaan bijvoorbeeld naar Spanje, Duitsland of België, maar ook buiten Europa, bijvoorbeeld naar Malawi of de Verenigde Staten. Deze studenten van de opleiding Maatschappelijke Zorg gingen bijvoorbeeld drie weken op stage in Berlijn.

Uitwisseling met de Lernende Euregio

Ler(n)ende Euregio is een Duits-Nederlands initiatief dat grensoverschrijdend leren mogelijk maakt. ROC Nijmegen neemt ook deel aan dit initiatief. Dat betekent dat er veel mogelijkheden zijn als het gaat om uitwisseling of excursie in ons buurland.

Steeds meer studenten profiteren van een beroepsoriëntatie in het grensgebied met Duitsland. Het doel van dat programma is je kansen op de internationale arbeidsmarkt te vergroten en opleidingen aan beide zijden van de grens op elkaar af te stemmen.

Zo gingen deze Entree-studenten naar Berlijn en hadden er een onvergetelijke tijd.

Onze website maakt gebruikt van cookies om je beter te kunnen helpen. Als je verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat je het goed vindt. Meer weten? Bekijk onze Cookies.

OK, sluiten