Een buitenlandervaring waar je wat aan hebt

VET Mobility Charter van Erasmus+ is het Europese kwaliteitskeurmerk voor internationalisering in het mbo. ROC Nijmegen vindt het belangrijk dat jij als mbo-student de mogelijkheid krijgt om ervaring op te doen in het buitenland. Er zijn dan ook veel mogelijkheden binnen allerlei opleidingen. Wij helpen jou om jouw ambitie voor studeren in het buitenland te realiseren.

ROC Nijmegen ontving in 2015 als één van de eerste roc’s in Nederland het kwaliteitskeurmerk Erasmus+ VET Mobility Charter (Vocational Education and Training Mobility Charter), een keurmerk dat we het goed doen voor jou en onze medewerkers en dat we kwaliteit bieden.

Internationale ervaring opdoen: een goede voorbereiding is het halve werk

Goede voorbereiding is belangrijk voor de kwaliteit van een internationale stage of uitwisseling. Bijvoorbeeld door een duidelijk (stage-)plan te hebben. En door te weten wie je begeleidt op de school of het bedrijf in het buitenland. Zorg dus altijd dat je je goed voorbereidt. Je eigen opleiding of het International Office kan je daarbij helpen.

Elk studiejaar gaan er behoorlijk veel studenten van ROC Nijmegen naar het buitenland om ervaring op te doen, zo’n driehonderd studenten per jaar. We hebben goede contacten met opleidingsinstituten in het buitenland die ook beschikken over het keurmerk VET Mobility Charter.

Buitenlandervaring van de medewerkers van ROC Nijmegen

Niet alleen voor onze studenten zijn er mogelijkheden om naar het buitenland te gaan, maar ook voor onze medewerkers en teams. Hiermee leggen we de basis voor internationale contacten. Door kennis en ervaring vanuit andere plekken laten we ons inspireren. Zo kan er worden gekeken hoe onderwijs in andere landen wordt vormgegeven. Daar leren we van en zij ook van ons. Bij ROC Nijmegen zijn internationalisering en het onderwijs sterk met elkaar verweven.

Erasmus VETErasmus plus

Onze website maakt gebruikt van cookies om je beter te kunnen helpen. Als je verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat je het goed vindt. Meer weten? Bekijk onze Cookies.

OK, sluiten