Tijdens je studie naar het buitenland

Ben jij nieuwsgierig naar de rest van de wereld? Kriebelt het om meer te leren over jouw (toekomstige) beroep in een ander land? Bij ROC Nijmegen heb je de mogelijkheid om tijdens je opleiding naar het buitenland te gaan voor een stage, uitwisseling of excursie. Vraag na bij de opleiding van je keuze wat de mogelijkheden zijn.

Waarom naar het buitenland tijdens je studie?

Ga je naar het buitenland tijdens je studie? Dit heb je eraan:

Het is goed voor je persoonlijke ontwikkeling.
Je leert internationale vaardigheden, bijvoorbeeld als het gaat om communicatieve vaardigheden en taalvaardigheden.
Het is een unieke uitdaging en een ervaring waar je nog vele jaren profijt van hebt.

Zowel in je dagelijks leven als in je toekomstige beroep, maar ook als je een vervolgstudie wilt doen. In het hbo wordt vaak om een bepaald taalniveau gevraagd. Als je bijvoorbeeld in een bedrijf zit waar Engels gesproken wordt, kun je je Engelse taalniveau in korte tijd aanzienlijk verbeteren.

Daarnaast staat het ook nog eens goed op je cv. Dus wat houdt je nog tegen om ervaring op te doen in het buitenland tijdens je studie?

Wil jij ervaring opdoen in het buitenland?

Bij je eigen opleiding of de opleiding die je wilt gaan volgen, kun je navragen wat de mogelijkheden voor jou zijn voor een stage of uitwisseling in het buitenland. Het International Office van ROC Nijmegen kan ondersteunen bij je keuze voor een stage in een ander land. Je vindt het International Office aan de Campusbaan 6 in Nijmegen. Of kijk verder op de website bij Uitwisseling en stage.

Onze website maakt gebruikt van cookies om je beter te kunnen helpen. Als je verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat je het goed vindt. Meer weten? Bekijk onze Cookies.

OK, sluiten