In het mbo kun je bij je standaard vakken keuzedelen kiezen. Dit is een onderdeel van je opleiding waarmee je je kennis kunt verbreden of verdiepen. Zo kun je met keuzedelen je eigen opleiding nog interessanter maken en meer op maat.

Met keuzedelen maak je jouw diploma uniek

Met een keuzedeel kun je jezelf onderscheiden. Als je je keuzedeel met een voldoende hebt afgerond, komt dat op je diploma te staan. Met dat unieke diploma in de hand, kun je laten zien wat je allemaal in huis hebt. Dat helpt bij het vinden van een baan. Of bij het gemakkelijker doorstromen naar een hbo-opleiding. Soms kan het voor een vrijstelling zorgen binnen een vervolgopleiding.

Welke keuzedelen?

Welke keuzedelen je kunt kiezen, dat verschilt per opleiding. Je krijgt dat te horen vanuit je eigen opleiding. Er zijn keuzedelen waarmee je je kunt specialiseren in een beroep en er zijn keuzedelen die je voorbereiden op een volgende opleiding in het mbo of hbo. ROC Nijmegen biedt daarnaast een aantal keuzedelen aan die voor studenten van elke mbo-opleiding op ons roc toegankelijk zijn. Dit zijn de keuzedelen Duits, Internationalisering 1 , Ondernemend gedrag, Duurzaamheid, Verdieping blijvend fit, veilig en gezond werken en Digitale vaardigheden basis.

Kosten

Let op: aan sommige keuzedelen zijn ook kosten verbonden. Informeer bij de start van de opleiding van je keuze naar de kosten van de verschillende keuzedelen.

Meer weten?

Lees de blog over keuzedelen.

Onze website maakt gebruikt van cookies om je beter te kunnen helpen. Als je verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat je het goed vindt. Meer weten? Bekijk onze Cookies.

OK, sluiten