Wie in welke gevallen aansprakelijk is bij schade tijdens de beroepspraktijkvorming (BPV) staat in onderstaand overzicht. Deze informatie is onder voorbehoud van tussentijdse wijzigingen door veranderingen in de wet- en regelgeving. Aan deze informatie zijn geen rechten te ontlenen.

In het algemeen zijn wettelijke bepalingen over aansprakelijkheid ook van toepassing tijdens de BPV. Daarnaast staan in de pdf Algemene voorwaarden Beroepspraktijkvormingsovereenkomst  nadere bepalingen rond aansprakelijkheid en verzekering (artikel 5 en 6).

Aansprakelijkheid

Het leerbedrijf is wettelijk aansprakelijk als een student bij het verrichten van zijn BPV-activiteiten zelf schade lijdt of aan derden schade toebrengt (artikel 6:170 en artikel 7:658 Burgerlijk Wetboek);

ROC Nijmegen is niet aansprakelijk voor schade die tijdens, of in verband met, de BPV door de deelnemer aan het leerbedrijf of aan derden is toegebracht. Dit vanuit de veronderstelling dat het leerbedrijf verzekerd is tegen het risico van wettelijke bedrijfsaansprakelijkheid, ook tegenover studenten.

Aansprakelijkheidsverzekering ROC

ROC Nijmegen heeft voor de student – voor zover deze aansprakelijk is en niet of onvoldoende elders is verzekerd - een aanvullende aansprakelijkheidsverzekering afgesloten voor schade toegebracht aan het leerbedrijf of derden.

Ongevallenverzekering ROC

Het roc heeft een collectieve ongevallenverzekering. Deze verzekering biedt dekking voor de gevolgen van ongevallen die de studenten tijdens werk- en reisuren overkomen. Ongeacht of er sprake is van aansprakelijkheid;

De verzekering is ook van kracht voor studenten tijdens hun BPV-werkzaamheden, inclusief de benodigde reizen van en naar de plaats van de BPV-werkzaamheden.

Verzekering student

ROC Nijmegen gaat ervan uit dat studenten de volgende verzekeringen hebben afgesloten:

  • Zorgverzekering;
  • Aansprakelijkheidsverzekering Particulieren.

Onze website maakt gebruikt van cookies om je beter te kunnen helpen. Als je verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat je het goed vindt. Meer weten? Bekijk onze Cookies.

OK, sluiten