ROC Nijmegen is eindverantwoordelijk voor de beoordeling van de leerresultaten van de student tijdens de beroepspraktijkvorming (BPV). De begeleider van het leerbedrijf heeft hierin een belangrijke rol. De BPV-begeleider van ROC Nijmegen overlegt hierover met de begeleider van het leerbedrijf en zij komen samen tot een eindbeoordeling.

Elke BPV wordt afgesloten met een beoordeling. Afhankelijk van de fase van de opleiding kan dit een ontwikkelingsgerichte of een kwalificerende beoordeling zijn. Bij een ontwikkelingsgerichte beoordeling wordt gekeken naar de voortgang van de student. Een kwalificerende beoordeling richt zich op de eindbeoordeling:

  1. Heeft de student voldaan aan het aantal vereiste BPV-uren?;
  2. Heeft de student de opdrachten uit het BPV-werkboek volgens afspraak afgerond?;
  3. (Facultatieve) beoordeling van de beroepshouding van de student.

De BPV wordt beoordeeld door:

In het BPV-Werkboek BPV staat per opleiding nadere informatie over de beoordeling van studenten. Student en leerbedrijf ontvangen dit werkboek aan het begin van de BPV.  

Beoordelaars van het roc vinden afspraken rond beoordeling in de Toolbox BPV. De uitgangpunten van beoordeling en andere aspecten van de beroepspraktijkvorming staan in het document Visie en beleid beroepspraktijkvorming.

Onze website maakt gebruikt van cookies om je beter te kunnen helpen. Als je verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat je het goed vindt. Meer weten? Bekijk onze Cookies.

OK, sluiten