hero unbranded

Voordat een bedrijf of instelling een stagiair(e) officieel mag begeleiden, moet het als leerbedrijf erkend zijn door Stichting Samenwerking Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB). De uren die een student werkt in een niet-erkende praktijkorganisatie, tellen niet mee voor de beroepspraktijkvorming/opleiding van de student. Dat is bij wet zo geregeld. 

De keuring

Om leerbedrijf te worden, vraagt het bedrijf erkenning (accreditatie) aan bij de SBB. Dat kan eenvoudig via de SBB-website.
Na de eerste aanvraag neemt een SBB-consulent contact op. Een bedrijf wordt erkend als het voldoet aan de basisvoorwaarden van de SBB. Deze voorwaarden zijn vastgelegd in een zogenaamde erkenningsregeling. Hierin staat onder meer dat goede begeleiding van de student gegarandeerd is en dat in het bedrijf een gekwalificeerde leermeester aanwezig is. Ook is het belangrijk dat de werkzaamheden van het bedrijf passen bij de opleiding van de student. 

Adviseurs van SBB voeren de accreditatie uit. Alle bedrijven en organisaties die aan de criteria voldoen, worden opgenomen in het ‘Register van erkende leerbedrijven’. In dit register staat per bedrijf welke kwalificaties zij kunnen uitvoeren.
Jaarlijks bezoekt een SBB-opleidingsadviseur het bedrijf om te beoordelen of het nog steeds voldoet aan alle voorwaarden.

Voorwaarden voor erkenning

De precieze  voorwaarden en eventuele aanvullingen per sector staan in het reglement erkenning leerbedrijven SBB.

 

Onze website maakt gebruikt van cookies om je beter te kunnen helpen. Als je verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat je het goed vindt. Meer weten? Bekijk onze Cookies.

OK, sluiten