Coronavirus
Geen examinering in gebouwen ROC Nijmegen
Meer info

Studenten

Aangepast op 02 april 10.47 uur

Naar aanleiding van de aanscherping van de landelijke maatregelen met betrekking tot de coronacrisis heeft het College van bestuur besloten dat er tot nader bericht geen examens meer plaatsvinden in de gebouwen van ROC Nijmegen. We vinden het niet meer verantwoord om examens voor vavo en mbo in onze gebouwen plaats te laten vinden. De veiligheid van onze medewerkers en studenten staat voorop.
Geplande examens op afstand gaan gewoon door. Dat geldt ook voor geplande examens op de locaties van de stage (BPV).
Lees: Geen examinering in gebouwen ROC Nijmegen

De overheid heeft een landelijk telefoonnummer geopend 0800-1351 voor alle vragen over het coronavirus. Heb je specifiek een vraag voor ons? Dan kun je bellen naar 024 890 4500. Op deze pagina vind je de meestgestelde vragen met betrekking tot corona.

 • Het bindend studieadvies in het eerste leerjaar wordt uitgesteld. Een studieadvies kan pas worden gegeven als er voldoende beeld bestaat van de studievoortgang van de student. Door de maatregelen rondom het coronavirus kan het voorkomen dat we langer de tijd nodig hebben om tot een advies te komen. We hebben van de Rijksoverheid tot 12 maanden na de start van de opleiding tijd gekregen om een advies te geven. 

 • Heb je thuis niet de juiste faciliteiten om te studeren? Vanaf maandag 30 maart kun je alle werkdagen van 8.00 tot 17.00 uur terecht in het Studiecentrum van onze vestiging aan de Campusbaan. Alle andere vestigingen zijn gesloten.

 • Naar aanleiding van de aanscherping van de landelijke maatregelen met betrekking tot de coronacrisis heeft het College van bestuur besloten dat er tot nader bericht geen examens meer plaatsvinden in de gebouwen van ROC Nijmegen. We vinden het niet meer verantwoord om examens voor vavo en mbo in onze gebouwen plaats te laten vinden. De veiligheid van onze medewerkers en studenten staat voorop. Geplande examens op afstand gaan gewoon door. Dat geldt ook voor geplande examens op de locaties van de stage (BPV).

 • Ja, in principe wel. Hiervoor geldt de gebruikelijke verzuimprocedure. Daarbij houden we ons ook aan de RIVM-richtlijnen, ter bescherming van studenten en medewerkers. Studenten kunnen moeten dus thuisblijven bij klachten als neusverkoudheid of hoesten, keelpijn, koorts. Dit zijn zoals de RIVM het noemt, milde klachten. Zo nodig kan de volgende examengelegenheid worden gebruikt.

 • Zit je in het laatste studiejaar en heb je door de coronacrisis één of enkele kleine vakken of de stage niet kunnen afronden voor 1 september? Dan word je door het hbo toch toegelaten. Je krijgt  tot 1 januari de tijd om je mbo-opleiding volledig af te maken. 

 • We vinden het belangrijk voor je studie en de continuïteit van de opleiding om stages zo veel mogelijk te laten doorlopen. Houd je hierbij wel aan de richtlijnen van het RIVM en eventuele maatregelen die bij jouw stagebedrijf zijn genomen. Heb je nog vragen? Neem dan contact op met je studieloopbaanbegeleider (slb' er).

 • Wij adviseren je om zo snel mogelijk terug te keren naar Nederland, tenzij de plaatselijke autoriteiten anders besluiten.

 • Nederlandse studenten in het buitenland kunnen allereerst contact opnemen met de eigen reisverzekeraar. Eventueel is ook de ambassade telefonisch te bereiken via +31 247 247 247. Buitenlandse Zaken is ook via WhatsApp te bereiken op het nummer +31 682 387 796 of via Twitter op @24/7BZ.
 • Ben je ziek? Dusdanig dat je geen (online) lessen kan volgen? Dan moet je je ziekmelden bij het  verzuimbureau van je opleiding
  Ben je nog geen 18? Dan moet je ouder/verzorger je ziekmelden bij het verzuimbureau van je opleiding.

  We willen je zoveel mogelijk helpen bij je studievoortgang en voorkomen dat je een examen onnodig mist. Dus: ben je ziek, meld dit dan. Zo behoud je de kans om je examen op een later moment in te halen.

 • Zorginstellingen hebben extra handen nodig tijdens de coronacrisis. Wil jij helpen? Meld je dan aan via www.extrahandenvoordezorg.nl. Ook als je geen ervaring hebt in de zorg, kun je je steentje bijdragen. Ga naar Ready2Help van het Rode Kruis.