Studenten

Aangepast op 25 februari 09.32 uur

Op deze pagina vind je de veelgestelde vragen met betrekking tot corona (COVID-19) die voor jou, als roc-student, van belang zijn.

De overheid heeft een landelijk telefoonnummer geopend 0800-1351 voor alle vragen over het coronavirus. Kijk voor meer informatie ook op de website van de MBO Raad.

Heb je specifiek een vraag voor ons? Dan kun je bellen naar 024 890 4500.


 • Zelftesten zijn gratis te bestellen op www.zelftestonderwijs.nl. Hier log je in met je schoolaccount.

 • We controleren dagelijks dat de norm (1200ppm CO2) niet wordt overschreden.

  Campusbaan, Heijendaalseweg en Energieweg
  Voor Campusbaan, Heyendaalseweg en Energieweg betekent het dat de luchtbehandeling op continu is gezet (ook ’s nachts) en we geen gebruik maken van recirculatie. Dit betekent dat we 100% buitenlucht gebruiken en de afgezogen lucht niet wordt hergebruikt. In mei zijn alle luchtfilters vervangen door schone filters.

  Marterstraat en Boxmeer
  Op de locaties Marterstraat en Boxmeer wordt gebruik gemaakt afzuigventilators. Dat betekent dat buitenlucht wordt aangezogen via de buitengevel (ramen). Hierdoor vindt er geen recirculatie plaats van ventilatielucht en is er continu natuurlijke ventilatie met buitenlucht.

 • Ja, in principe wel. Inmiddels is het mogelijk om bij vrijwel iedere opleiding onderwijs op afstand te volgen. Ben je ziek? Dan geldt de gebruikelijke verzuimprocedure.

  •  Je luistert altijd naar de instructies van de docent.
  • Je mag geen lessen opnemen of met je telefoon of op een andere manier opnames van jouw docent of medestudent maken. Net zoals dit ook in een normale les niet mag, mag dit ook niet tijdens een digitale les.
  • Tijdens een online les mag je altijd een achtergrond gebruiken in Teams
  • Een docent kan je verplichten om de camera aan te zetten in verband met aanwezigheidscontrole.
  • Als je de regels overtreedt, kun je - net zoals tijdens reguliere lessen - worden bestraft.
 • De oproep aan jou is: doe met regelmaat een preventieve zelftest. Zo voorkomen we dat er nieuwe besmettingsgolven ontstaan. Dit is natuurlijk in jouw eigen belang, maar ook in het belang van je collega’s en studenten. 
  Het zelftesten is vrijwillig. Jij maakt dus je eigen keuze. 

  Het is niet de bedoeling om een zelftest pas te doen als je al klachten hebt. Als je klachten hebt of als nauw contact naar voren komt uit bron-en contactonderzoek moet je jezelf, net zoals voorheen, laten testen in een GGD-teststraat. 

 • Nee, het gebruik van een zelftest is niet verplicht.

  Je kiest er zelf voor om een zelftest te gebruiken of niet. Je hoeft ook geen bewijs van een negatieve test te laten zien om de school in te komen. 

 • Na een positieve uitslag van een zelftest, geldt het advies om ter controle zo snel mogelijk nog een test bij een GGD-teststraat af te nemen en tot die tijd contacten zoveel mogelijk te vermijden. 

 • Het is een raar jaar geweest en het kan veel van je hebben gevraagd. Als je het idee hebt dat je studie er onder lijdt of onder geleden heeft, neem dan contact op met je studieloopbaanbegeleider. Deze kan jou verder op weg helpen.

 • Heb je zorgen waardoor je je op school niet kunt concentreren? Pieker je veel of heb je andere vragen? Blijf er niet mee rondlopen! Je kunt op werkdagen tussen 3 en 5 uur chatten via Check It. We helpen je graag.

 • Heb je een verbetersuggestie of een klacht over ons onderwijs op afstand, of examinering in verband met het corona-virus? Meld een suggestie of klacht onderaan deze pagina.