Ouders en verzorgers

Aangepast op 18 augustus 15.57 uur

Op deze pagina vind je de meestgestelde vragen met betrekking tot corona.

De overheid heeft een landelijk telefoonnummer geopend 0800-1351 voor alle vragen over het coronavirus. Heeft u specifiek een vraag voor ons? Bel dan naar 024 890 4500.

 • De nieuwe datum om je aan te melden voor een mbo-opleiding is uiterlijk 1 mei. De aanmelding in het kader van het toelatingsrecht is dus met een maand verlengd. Meldt uw kind zich toch aan na 1 mei? Dan bepaalt de opleiding of je nog toegelaten kunt worden tot de opleiding of niet. Uw kind kan bijvoorbeeld worden geweigerd omdat een klas al vol zit. We kunnen u en uw kind wel helpen met het vinden van een andere opleiding die bij hem/haar past. Neem hiervoor contact op met een studiekeuzeadviseur voor een adviesgesprek. 

 • Het bindend studieadvies in het eerste leerjaar wordt uitgesteld. Een studieadvies kan pas worden gegeven als er voldoende beeld bestaat van de studievoortgang van de student. Door de maatregelen rondom het coronavirus kan het voorkomen dat we langer de tijd nodig hebben om tot een advies te komen. We hebben van de Rijksoverheid tot 12 maanden na de start van de opleiding tijd gekregen om een advies te geven. 

 • Zijn er thuis niet voldoende faciliteiten om te studeren? Vanaf maandag 30 maart kunnen onze studenten op alle werkdagen van 8.00 tot 17.00 uur terecht in het Studiecentrum van onze vestiging aan de Campusbaan. Alle andere vestigingen zijn gesloten.

 • Naar aanleiding van de aanscherping van de landelijke maatregelen met betrekking tot de coronacrisis heeft het College van bestuur besloten dat er tot nader bericht geen examens meer plaatsvinden in de gebouwen van ROC Nijmegen. We vinden het niet meer verantwoord om examens voor vavo en mbo in onze gebouwen plaats te laten vinden. De veiligheid van onze medewerkers en studenten staat voorop. Geplande examens op afstand gaan gewoon door. Dat geldt ook voor geplande examens op de locaties van de stage (BPV).

 • Ja, in principe wel. Hiervoor geldt de gebruikelijke verzuimprocedure. Daarbij houden we ons ook aan de RIVM-richtlijnen, ter bescherming van studenten en medewerkers. Studenten kunnen dus thuisblijven bij klachten als neusverkoudheid of hoesten, keelpijn, koorts. Dit zijn zoals de RIVM het noemt, milde klachten. Zo nodig kan de volgende examengelegenheid worden gebruikt.

 • Studenten in het laatste studiejaar, die door de coronacrisis één of enkele kleine vakken of de stage niet kunnen afronden voor 1 september, worden door het hbo toch toegelaten. De student krijgt tot 1 januari de tijd om het mbo-diploma volledig af te maken. 

 • Is uw zoon of dochter ziek? Dusdanig dat hij/zij geen (online) lessen kan volgen? Dan moet hij/zij zich ziek melden bij het PresentiePunt van zijn/haar opleiding. Is uw kind nog geen 18? Dan dient u uw kind ziek melden te bij het PresentiePunt van zijn/haar opleiding.

  Is uw kind ziek, maar meldt het zich niet ziek, of doet u dit niet voor uw zoon/dochter? Dan loopt uw kind het risico dat er onnodig een herkansing vervalt. Dat zou jammer zijn.

  We willen uw kind zoveel mogelijk helpen met zijn/haar studievoortgang en voorkomen dat hij/zij een examen mist. Dus: is uw kind ziek, zorg er dan voor dat hij/zij zich ziekmeldt. Is uw kind nog geen 18, meldt u uw kind dan ziek. Zo behoudt uw kind de kans om zijn/haar examen op een later moment in te halen.

 • Loopt uw zoon of dochter stage in het buitenland? Dan adviseren wij hem of haar om zo snel mogelijk terug te keren naar Nederland, tenzij de plaatselijke autoriteiten anders besluiten.