Vavo

Op deze pagina vind je de veelgestelde vragen met betrekking tot corona (COVID-19) die specifiek voor jou, als vavo-student, van belang zijn.

Kijk voor meer algemene veelgestelde vragen op de pagina voor studenten.

De overheid heeft een landelijk telefoonnummer geopend 0800-1351 voor alle vragen over het coronavirus. Heb je specifiek een vraag voor ons? Dan kun je bellen naar 024 890 4500.

 

  • De maatregelen die het Kabinet gisterenavond heeft aangekondigd hebben geen ingrijpende consequenties voor het onderwijs. Het Kabinet wil het onderwijs zoveel mogelijk ontzien. Toch zijn er een aantal maatregelen die relevant zijn. Er verandert niets in de roosters naar aanleiding van de persconferentie en ook vindt kan het onderwijs dat op locatie plaatsvindt gewoon doorgaan.

    Dat is heel fijn voor onze studenten die onder deze moeilijke omstandigheden het best mogelijke onderwijs verdienen. Op school aanwezig kunnen zijn voor het volgen van praktijklessen vinden wij heel belangrijk.

  • Ja. Een certificaat dat je dit jaar behaalt, telt volgend jaar als volwaardig certificaat.

  • Diploma: net zoals een diploma in andere jaren. 

    Cijferlijst: schoolexamen cijfer op één cijfer achter de komma, centraal examen cijfer alleen van vakken die voorgaande jaren zijn behaald, eindcijfer afgerond op een heel punt. 

  • De diploma-uitreiking vindt dit jaar plaats op 1 (mavo en vwo) en 2 juli (havo) tussen 13.00 en 21.00 uur. Het wordt een angepast programma in de vorm van een doorloop. We zijn nog druk bezig het programma samen te stellen, maar wel is zeker dat iedere leerling toegesproken zal worden. Geslaagden ontvangen van tevoren een brief waarin staat wanneer je aan de beurt bent en wat we van je verwachten.