Heeft u werknemers in dienst die de Nederlandse taal nog niet voldoende beheersen om op de werkvloer goed te kunnen communiceren? Voor deze werknemers heeft ROC Nijmegen zowel overdag als in de avonduren diverse cursussen 'Nederlands als 2e taal (NT2)' om het niveau op peil te brengen. ROC Nijmegen geeft deze cursussen in Nijmegen en diverse regiogemeenten, maar ook in-company.

In-company maatwerkcursus

Wilt u meerdere werknemers tegelijk laten scholen? Dat kan op een locatie van ROC Nijmegen maar ook in uw bedrijf, wanneer u dat wilt. We maken de cursussen op maat. We kijken naar het taalniveau van de cursist en de vaardigheden die verbeterd kunnen worden (lezen, schrijven, spreken, luisteren). De cursussen zijn voor alle niveaus, van analfabeten tot hoogopgeleiden.

Cursussen

Naast trajecten op maat verzorgen onze docenten ook de cursussen Nederlands als Tweede Taal niveau I en niveau II, Alfabetisering en Inburgering.

Werkwijze ROC Nijmegen

De werkwijze van ROC Nijmegen is een combinatie van groepsgewijs en zelfstandig leren. Het programma bevat ook digitaal lesmateriaal waarmee deelnemers zowel thuis als ‘op school' in hun eigen tempo en op hun eigen niveau kunnen werken.

Subsidie

Een werknemer die beter de taal beheerst communiceert effectiever en dat heeft meestal een positieve invloed op het werkproces. De integratie op de werkvloer heeft dan ook de aandacht van de overheid. De gemeente biedt mogelijkheden via het participatiebudget. Dit budget is bedoeld om re-integratievoorzieningen, opleidingen, inburgeringscursussen en taal gecombineerd met een mbo-opleiding te financieren. Daarnaast zijn er mogelijkheden via branchegelden of via de loonbelasting. Een tijdelijke stimuleringregeling "inburgering op de werkvloer" kan ook van toepassing zijn. Kijk hiervoor een op www.beginmettaal.nl.

Meer informatie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met onze medewerkers van team basiseducatie.

     

Onze website maakt gebruikt van cookies om je beter te kunnen helpen. Als je verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat je het goed vindt. Meer weten? Bekijk onze Cookies.

OK, sluiten