Heeft u werknemers in dienst die de Nederlandse taal nog niet voldoende beheersen om op de werkvloer goed te kunnen communiceren? Voor deze werknemers heeft ROC Nijmegen zowel overdag als in de avonduren diverse cursussen 'Nederlands als 2e taal (NT2)' om het niveau op peil te brengen. ROC Nijmegen geeft deze cursussen in Nijmegen en diverse regiogemeenten, maar ook in-company.

In-company maatwerkcursus

Wilt u meerdere werknemers tegelijk laten scholen? Dat kan op een locatie van ROC Nijmegen maar ook in uw bedrijf, wanneer u dat wilt. We maken de cursussen op maat. We kijken naar het taalniveau van de cursist en de vaardigheden die verbeterd kunnen worden (lezen, schrijven, spreken, luisteren). De cursussen zijn voor alle niveaus, van analfabeten tot hoogopgeleiden.

Cursussen

Naast trajecten op maat verzorgen onze docenten ook de cursussen Nederlands als Tweede Taal niveau I en niveau II, Alfabetisering en Inburgering.

Werkwijze ROC Nijmegen

De werkwijze van ROC Nijmegen is een combinatie van groepsgewijs en zelfstandig leren. Het programma bevat ook digitaal lesmateriaal waarmee deelnemers zowel thuis als ‘op school' in hun eigen tempo en op hun eigen niveau kunnen werken.

Subsidie

Een werknemer die beter de taal beheerst communiceert effectiever en dat heeft meestal een positieve invloed op het werkproces. De integratie op de werkvloer heeft dan ook de aandacht van de overheid. De gemeente biedt mogelijkheden via het participatiebudget. Dit budget is bedoeld om re-integratievoorzieningen, opleidingen, inburgeringscursussen en taal gecombineerd met een mbo-opleiding te financieren. Daarnaast zijn er mogelijkheden via branchegelden of via de loonbelasting. Een tijdelijke stimuleringregeling "inburgering op de werkvloer" kan ook van toepassing zijn. Kijk eens op www.hetbegintmettaal.nl

Financiële regelingen voor uw bedrijf

Tel Mee Met Taal 

Een andere mogelijkheid is Tel Mee Met Taal. De regeling gaat in 2019 weer open. Uw bedrijf krijgt tot 67% van de scholingskosten op cursussen niveauverhoging Nederlands voor hun personeel vergoed. Wanneer de regeling in 2019 weer van kracht is gelden nieuwe voorwaarden. Dit kan gevolgen hebben voor het percentage van de kosten dat wordt vergoed. Deze regeling is onder andere toepasbaar bij onze maatwerktrajecten op het gebied van taalvaardigheid bij medewerkers.

O&O fondsen 

Per branche zijn er Opleiding en Ontwikkelingsfondsen beschikbaar, zogenaamde O&O fondsen. Deze fondsen bieden een financiële bijdrage voor de scholing van werknemers binnen de branche. De fondsen worden bestuurd door de sociale partners binnen de sector en gevuld met bijdragen van aangesloten bedrijven. Als u gebruikt wilt maken van een O&O fonds voor de scholing van uw werknemers neemt u contact op met uw brancheorganisatie. De voorwaarden en aangeboden services kunnen per O&O fonds namelijk verschillen.

Meer informatie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met onze medewerkers van team basiseducatie.

     

Onze website maakt gebruikt van cookies om je beter te kunnen helpen. Als je verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat je het goed vindt. Meer weten? Bekijk onze Cookies.

OK, sluiten