Beroepspraktijkvorming (BPV) is een belangrijk onderdeel van elke beroepsopleiding. Tijdens de BPV leren studenten in de praktijk wat er allemaal bij het beroep komt kijken. De student leert van alles over de beroepspraktijk, maar ook over zichzelf. Aan het begin van de BPV-periode worden concrete afspraken gemaakt over leerdoelen, het persoonlijke leerprogramma van de student en de beoordeling. Daarnaast zijn er diverse praktische regels en afspraken, waar leerbedrijf, student en roc rekening mee moeten houden. Zowel bij de voorbereiding als bij de uitvoering van de BPV.

Alle opleidingen maken gebruik van een BPV-werkboek. Soms is het BPV-werkboek landelijk/in de branche vastgesteld. Student en leerbedrijf ontvangen dit werkboek aan het begin van de BPV. Dit werkboek geeft informatie die specifiek is voor de opleiding en bevat opdrachten die de student in de praktijk moet uitvoeren. Voor medewerkers is er aanvullende informatie in de Toolbox BPV. Het document pdf Visie en beleid beroepspraktijkvorming ROC Nijmegen   geeft de uitgangspunten van de beroepspraktijkvorming.

Inhoudsopgave werkboek

Algemene info

  • Voorwoord
  • Opleidings- en NAW gegevens student
  • Contactgegevens school en bedrijfsbegeleider
  • Stageregels en bijzonderheden
  • Begeleiding 
  • Opleidingsinfo
  • Jaarkalender BPV/ periodes/vakanties
  • Planning en opbouw BPV
  • Menukaart met kerntaken, werkprocessen en beroepsprestaties
  • Verzekeringen

BPV-uitvoering

  • Gespreksformulier
  • Individueel BPV plan
  • Opdrachten
  • Voortgang
  • Verslaglegging
  • In te leveren producten
  • Reflectieverslag
  • Urenformulier

Beoordeling en evaluatie

  • Beoordelingsformulier
  • Evaluatieformulier
  • Examinering - indien van toepassing
  • Examenformulier - indien van toepassing

Bijlagen

  • checklist student inspectiekader
  • checklist bedrijf inspectiekader
     
×
Wij gebruiken Cookies

ROC Nijmegen gebruikt cookies (en andere technieken) en verzamelt daarmee informatie over het gebruik van de website onder andere om deze te analyseren en te verbeteren. Meer informatie

Cookies accepteren