Om het roc te ondersteunen werft, erkent en registreert de opleidingsadviseur (consulent) van de stichting Samenwerking Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB) leerbedrijven voor studenten. De SBB-opleidingsadviseur inventariseert aan de hand van algemene criteria de geschiktheid en bereidheid van bedrijven om studenten op te leiden. Op basis daarvan wordt een leerbedrijf erkend.

Een SBB-opleidingsadviseur is de schakel tussen onderwijsinstellingen en het bedrijfsleven. Maar hij ondersteunt hen hierin ook. Met name bij ‘specifieke doelgroepen’, zoals moeilijk plaatsbare studenten, kan nauwe betrokkenheid van de opleidingsadviseur bij een kenniscentrum gewenst zijn. Hij kan helpen bij het vinden van een leerbedrijf dat studenten een veilige leeromgeving biedt met een competente praktijkopleider.

Het uitgangspunt is dat het kenniscentrum uitsluitend op verzoek van het leerbedrijf en/of de onderwijsinstelling betrokken is.

     
ROC Nijmegen gebruikt cookies (en andere technieken) en verzamelt daarmee informatie over het gebruik van de website onder andere om deze te analyseren en te verbeterenOK, sluiten