Zondagavond 7 februari won Sieneke Peeters het Nationale Songfestival. Sieneke is tweedejaars studente bij de opleiding junior kapper van ROC Nijmegen.  ROC Nijmegen is trots om zo´n zangtalent in ons midden te hebben.

Spannende strijd

De zeventienjarige Sieneke nam het op tegen vier andere kandidaten. Ieder zong een eigen versie van het nummer Ik ben verliefd (Sha-la-lie), dat Pierre Kartner op verzoek van de TROS schreef voor het Songfestival. Maar Sieneke wist met haar draaiorgel versie van het lied de doorslaggevende stem van Pierre Kartner te winnen.

Trotste Coach

Iedere deelnemer aan het songfestival werd ondersteund door een bekende Nederlander. De zangeres Marianne Weber was de persoonlijke coach van Sieneke. Ook zij was zeer blij verrast met de overwinning van het aanstormend talent.

Naar Oslo

In mei vertegenwoordigt Sieneke Nederland op het Eurovisiesongfestival in Oslo. De halve finales vinden plaats op  25 en 27 mei. En wij duimen dat ze ook op zaterdag 29 mei in de finale voor Nederland mag uitkomen!

Sieneke in SBS shownieuws

Vanavond is Sieneke te gast bij SBS Shownieuws. Om die reden filmt SBS 6 vandaag op de Campusbaan in Nijmegen. De mentor en medeleerlingen van Sieneke geven hun mening over het behaalde succes. De uitzending is om 19.20 uur op SBS 6.

Het winnende lied

Beluister het winnende lied van Sieneke

{youtubejw width="500" height="300" usefullscreen="true"}UrkxEtjNARo{/youtubejw}

 

     
ROC Nijmegen gebruikt cookies (en andere technieken) en verzamelt daarmee informatie over het gebruik van de website onder andere om deze te analyseren en te verbeterenOK, sluiten