Wij zijn er trots op als eerste mbo-school voor drie van onze locaties het themacertificaat Bewegen en Sport van het vignet Gezonde School hebben gekregen. Dat vignet hebben we gekregen omdat we onze studenten en medewerkers actief allerlei bewegingsmogelijkheden aanbieden. Tevens heeft De Maasvallei, onze locatie in Boxmeer, in september 2016 het vignet voor het Themacertificaat Psychosociaal Welbevinden behaald.

gezond-maar-klein-300x225

Bewegen en sfeer

Bewegen is elkaar ontmoeten. Bewegen verbetert de sfeer en neemt drempels weg. Je zit er beter door in je vel. Het is bewezen dat beweging studieprestaties verbetert. Voldoende beweging draagt ook op de langere termijn bij aan de kwaliteit van je leven.

Het themacertificaat Psychosociaal Welbevinden onderstreept dat de Maasvallei zorgt voor actieve en gezonde leerlingen, een veilige en sfeervolle schoolomgeving en een goed leerklimaat.

Vignet Gezonde School

Mbo-schoollocaties kunnen per locatie voor vijf thema's een vignet aanvragen:

  • Voeding
  • Bewegen en Sport
  • Roken, Alcohol, Drugs en Gehoorschade
  • Relaties en Seksualiteit
  • Welbevinden en Sociale Veiligheid

Gezonde School

De meeste mbo-scholen werken aan de gezondheid van hun studenten, bijvoorbeeld door gezonde voeding in de kantine of het organiseren van beweeg- en sportactiviteiten. De Gezonde School verbindt losse activiteiten in een planmatige en structurele aanpak. Het vignet is een erkenning voor scholen die structureel, planmatig en integraal werken aan het verbeteren van de gezondheid van hun studenten en medewerkers.

Partners

De samenwerkingspartners van vignet Gezonde School zijn: Voedingscentrum, NISB, VeiligheidNL, Trimbos-instituut, Rutgers WPF, Pharos, Nederlandse Hartstichting, KWF Kankerbestrijding, KVLO, MBO Raad, NOC*NSF, Ivoren Kruis, Nationale Hoorstichting, Longfonds, Soa Aids Nederland, RIVM/CGL, regionale GGD'en en GGD Nederland.

Meer informatie

     

Onze website maakt gebruikt van cookies om je beter te kunnen helpen. Als je verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat je het goed vindt. Meer weten? Bekijk onze Cookies.

OK, sluiten